30 младих добило шансу за бесплатну Академију предузетништва: Будући предузетници уче од најбољих!

27. 02. 2023.

У хотелу Крагујевац, у Крагујевцу, 22. фебруара почиње Академија предузетништва у организацији Академије за афирмацију културе, а под покровитељством НЦР Фондације, као део пројекта Дигитална економија за уравнотежен и отпоран економски развој.

Акцелератор, први сегмент Академије предузетништва, који је конципиран у формату петодневног семинара са целодневним, интензивним предавањима и деловима намењеним за анализу и евалуацију учинка полазнике ће научити основама предузетништва у правном, административном и финансијском оквиру, а посебно ће се обрадити теме које су кључне за дефинисање пословне идеје и доношење иницијалних одлука. Кроз едукацију на теме испитивања тржишта и лансирања производа, полазници ће стицати темељна знања, као и први прави осећај за процену и валидирање сопствених идеја. Валидација пословне идеје и концепта је кључна стратегија која на самом старту одређује пут који води ка успеху.

Маркетинг са тежиштем на дигиталној комуникацији, он-лине позиционирању и продаји, као и целокупном стратегијом за постизање циљева путем дигиталних медија и алата, чини срж едукације Акцелератора, с обзиром да се савремена бизнис арена у великој мери налази управо на мрежи. Како доћи до средстава за финансирање пословних подухвата, како пре тога написати и конципирати пројектну документацију и где конкурисати за добијање средстава подршке? Све су то питања на које се кроз учешће на овом семинару откривају одговори- истакао је Баланч из Асоцијације за афирмацију културе.

Двомесечни период за имплементацију стеченог знања следи након Акцелератора, затим Мастер семинар са додатним периодом за примену знања, а Академија ће бити затворена завршним догађајем, где ће најбољи учесници представити своје пословне идеје испред панела искусних предузетника.

Циљ овог пројекта је да подстакнемо економски развој кроз оснаживање омладине, мотивисање предузетничког духа, ослобађање потенцијала и иновација, као и развој знања, вештина и форми конкурентног коришћења дигиталних алата и савремених пословних идеја. Дакле да омладина, која има феноменалне идеје и велики потенцијали то и оствари у пуном сјају. Јер наши млади људи то заслужују. Такође, најбољи могу ступити у контакт и са потенцијалним инвеститорима- рекао је Баланч.

Академија предузетништва је пројекат креиран за младе људе који желе да се покрену, створе или унапреде свој посао или идеју, и желе да уче од најбољих, спроводи се већ трећу годину за редом. Очекује се да ће ова Академија имати позитиван утицај на све учеснике, као и на шири друштвени и економски оквир.

Коментари

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *