Пројекат

Академија  предузетништва

Академија предузетништва је потпуно бесплатан програм у ком одабрани млади људи раде на развоју своје предузетничке идеје и бизнис плана. Циљ овог пројекта је да подстакне економски развој кроз оснаживање младих, буђење предузетничког духа, ослобађање потенцијала и иновација, као и развој знања, вештина и форми конкурентног коришћења дигиталних алата и савремених пословних процеса. Желимо да млади људи остваре своје феноменалне идеје и потенцијале у пуном сјају, те да им пружимо прилику да ступе у контакт са потенцијалним инвеститорима“.

Прва фаза

Акцелератор

Акцелератор представља петодневни семинар који има за циљ да полазницима пружи интензивна теоретска предавања, повеже групе и уведе их шири спектар тема за разраду. Састоји се од предавања, радионица, разговора са менторима и дневним разменама искуства у  отвореном формату, по принципу „fireside chat„.

Након завршеног семинара, сви тимови имају додатни временски период за развој своје идеје и имплементацију знања стечених кроз едукацију и менторство. У току ове фазе, учесници имају задате домаће задатке које потхрањују у виртуелној учионици, на платформи „Google classroom„. Ове задатке прате ментори и организациони тим Академије који полазницима дају инструкције за корекције и напредак.

Akademija preduzetništva, 3. generacija, Kragujevac 2023.

Друга фаза

Мастер семинар

Мастер семинар је други едукативни сегмент АСК -ове Академије предузетништва. Kонципиран je у формату тродневног семинара са целодневним, интензивним предавањима намењеним за анализу, евалуацију и унапређење учинка. Овај семинар посвећен је продубљивању конкретних знања, стечених на претходном сегменту – Акцелератору, који је дао основе знања у областима које су кључне за отпочињање и унапређивање пословних подухвата.

На Мастер семинару предавачи су не само стручњаци из одређених области већ предузетници са меродавним искуством и оствареним пословним успесима. Њихова улога је преиспитивање целокупног статуса пројеката са циљем да се отклоне упорне грешке из концепта, те да се максимално развију и оснаже тачке упоришта развоја.

Akademija preduzetništva, Master seminar, Prokuplje 2023. godine

Трећа фаза

Завршни догађај

Завршни догађај, са церемонијом затварања, одвија се као дводневни евент за најбоље тимове који су успешно прошли Акцелератор и Мастер семинар. Овој церемонији присуствује стотинак званица које чине припадници заједнице младих као и кључни актери стартап заједнице у Србији, ради повезивања, међусобног умрежања и размене искустава.

Цео програм је организован у духу oстваривања дугорочног утицаја на циљну групу, охрабривањем младих људи да постану предузетници и подстицањем сарадње између свих присутних актера на самом догађају. Први дан догађаја посвећен је генералној проби презентација свих учесника као и додатном раду на унапређењу јавног наступа.  Другог дана овог догађаја финалисти имаju прилику да представе своје идеје испред стручног жирија као и потенцијалним инвеститорима, у нади да ће привући интересовање за инвестирање у њихов пословни предлог.

Akademija preduzetništva, Završni događaj, Beograd 2023. godine
Академија предузетништва, завршни догађај, Београд 2023. година

Академија предузетништва

Видео