2022

Трећа генерација

До сада већ увелико АСК-ов препознатљиви пројекат посвећен развоју предузетништва, започет и развијан из године у годину, од 2019. спроводи се под именом „Академија предузетништва“.

Овај пројекат креиран је за младе људе који желе да се покрену, створе или унапреде свој посао или идеју, и желе да уче од најбољих. Реч је о потпуно бесплатном едукативном програму у оквиру ког одабрани млади раде на развоју своје предузетничке идеје и бизнис плана. Кроз пројекат су прошле већ  две генерације учесника.

Прве две генерације пројекта подржавало је Министарство омладине и спорта РС, Амбасаде Данске и Израела као и бројне домаће и  иностране компаније, док се трећа генерација спровела уз подршку НЦР Фондације.

У оквиру пројекта „Дигитална економија за уравнотежен и отпоран економски развој“ АСК организује и спроводи две генерације Академије предузетништва али се додатно бави и креирањем онлине Ресурс центра за развој и едукацију у области предузетништва. Циљ ове платформе је да на једном месту учини доступним едукативне и информативне материјале који су неопходни за започињање и/или даљи развој пословања, како за почетнике тако и за оне који већ воде своје послове али желе да их унапреде.

Дугорочно, Академија је планирана као редовни једногодишњи или вишемесечни едукативни програм за развој предузетништва и предузетнике, који ће се одржавати у простору АСК центра.

Академија предузетништва, 3. генерација, Београд 2023. година

Победница 3. генерације је Христина Лазаревић-Милошевић из Крагујевца

Са идејом развоја апликације „Избегни адитиве“која омогућава потрошачима да се, приликом куповине намирница, лако и брзо информишу у вези са присуством адитива.

Академија предузетништва, 3. генерација, Београд 2023. година

Пројекат је реализован под покровитељством

НЦР фондације

prva generacija top 3 tima