+381 69 707123
Akademija Logo

31 July 2024

НИКОЛА МИЛАНОВИЋ ИЗ КРАГУЈЕВЦА ПОБЕДНИК ЧЕТВРТЕ БЕСПЛАТНЕ АКАДЕМИЈЕ ПРЕДУЗЕТНИШТВА: ПОЧИЊЕ НОВА ЕРА КОМУНИКАЦИЈЕ СА ЉУБИМЦИМА

Поделите овај чланак

Велико финале најбољих бизнис идеја у оквиру овогодишње бесплатне Академије предузетништва коју реализује Асоцијација за афирмацију културе (АСК) под покровитељством NCR Фондације, још један је доказ колико су млади данас одважни и спремни да уносе промене. Од 30 одабраних талентованих финалиста, који су шест месеци вредно учили и развијали своје бизнисе и идеје, најснажнији утисак на стручан жири оставио је Никола Милановић, двадесетшестогодишњак из Крагујевца, освојивши прво место са апликацијом осмишљеном да се власници и љубимци што боље повежу.

„Наша мисија је олакшати бригу власницима паса тако што ћемо им пружити могућност да се поред основног праћења и разумевања, повежу са својим љубимцем. Кроз персонализоване препоруке и подршку, наш циљ је да сваки љубимац, а самим тим и њихов власник, буде срећан,“ рекао је Никола Милановић и додао „Помоћу WellpetAI власници могу разумети шта њихов љубимац жели да им поручи. Такође, вештачка интелигенција омогућава предикцију аномалија у понашању и здравственом стању, што власницима даје мир и сигурност, а њиховог љубимца чини срећним и задовољним.“

На питање како функционише WellpetAI, Никола је рекао:

„Wellpet.AI користи две најмодерније технологије: вештачку интелигенцију и паметне IoT уређаје. Ова комбинација омогућава превод потреба и сигнала љубимца у стварном времену. Вештачка интелигенција анализира податке са паметне огрлице и пружа власницима увид у емоционално стање пса, предикцију могућих проблема и персонализоване савете за одгајање.”

Онлајн школа математике МатШ донела је друго место Кости Солду и Владану Вуковићу, а трећепласирани Милош Младеновић и Славица Симијоновић развили су бизнис Heaven Gardens који се бави рециклажом грађевинског материјала – декоративних цигли, handmade производњом и производњом old tools методама.

У пројекат Дигитална економија за уравнотежен и отпоран економски развој који је финансирала NCR фондација, укључено је готово 200 младих из 10 градова Србије. Кроз 2 генерације Академије предузетништва, која је потпуно бесплатна, 75 младих је добило прилику да унапреди своја знања и вештине и започне сопствене пословне подухвате. У оквиру овог пројекта настао је и дигитални ресурсни центар са преко 200 садржаја неопходних за започињање предузетничких иницијатива а који је посетило више од 220.000 људи.

Овај пројекат је део шире мисије Асоцијације за афирмацију културе да подржи младе у њиховим предузетничким подухватима. У данашњем пословном амбијенту, самозапошљавање и предузетништво представљају кључне моделе за дугорочно осигурање квалитета живота. Млади предузетници доносе иновације, стварају нова радна места и подстичу економски раст. Њихови успеси не само да утичу на њихове животе, већ и на ширу заједницу, стварајући економске могућности и јачајући локалне економије. Пре две године смо заједно кренули на ово путовање са циљем да оснажимо младе предузетнике у Србији и данас, са поносом можемо рећи да смо постигли много,“ рекао је Андреј Баланч, извршни директор и оснивач АСК, приликом доделе плакета најбољим полазницима Академије предузетништва и затварању пројекта у Привредној комори Србије.

Асоцијација за афирмацију културе (АСК) основана је 2015. године са циљем да позитивно утиче на локалну заједницу, младе и јавност. Почели су бавећи се хуманитарним радом, а данас је њихово деловање проширено на оснаживање младих у областима активизма, запошљивости, предузетништва и заштите животне средине. Кроз њихове програме прошло је више од 2.000 младих људи, утичући на скоро 50 локалних заједница у Србији.

Повезани чланци

22 November 2022

Администрација / уговор о стручном оспособљавању

Уговор о стручном оспособљавању може да се закључи, ради обављања приправничк...

Претплатите се на наш билтен

Будите у току са најновијим вестима, догађајима и ресурсима.

Радно време:

Пон. - Нед.: 08:00 - 22:00

Телефон

+381 69 707123

Контакт

[email protected]

Адреса

Топличин венац број 11, 11000 Београд

Мапа сајта

О АкадемиjиРесурсни центарВестиБлогКонтакт

Улогујте се да бисте добили приступ свим ресурсима

© 2024 | ASK | Сва права задржана