+381 69 707123
Akademija Logo

4 August 2024

Србија је пуна младих људи са одличним идејама: Како да превазиђу страх, започну бизнис и зараде плату?

Поделите овај чланак

Пут од идеје до креирања сопственог бизниса је дуг, пун изазова, непознаница, недоумица и замки. Најчешће је страх од незнања и највећа препрека, да оно у шта дубоко верујемо, постане наш посао. Према статистикама из 2022. године, 220 младих је основало своје фирме током 2021. године одмах после пунолетства, податке за 2022. годину још чекамо. Истраживали смо који је најбољи и најлакши пут да млади остваре своје предузетничке снове, имајући у виду и велике трошкове.

Мастер семинар

Интернет је преплављен курсевима и радионицама, али за сваки је потребно издвојити барем неколико стотина евра, што је само још један трошак поред свега онога што је неопходно почетницима. Међутим, наишли смо и на оне, који бесплатно подржавају појединце који желе да уплове у предузетничке воде. Држава сваке године објављује конкурс за Субвениције за самозапошљавање незапослених лица, што је финансијски ветар у леђа почетницима, а наишли смо и на Академију предузетниства, која већ трећу генерацију за редом нуди бесплатану академију, са еминентним предавачима који појединцу пружају неопходна знања на том путу, од замисли до реализације. Контактирали смо Баланч Андреја из АСК како бисмо сазнали шта је заправо Академија предузетништва – Академија предузетништва је пројекат Асоцијације за афирмацију културе, који се спроводи под покровитељством НЦР Фондације, креиран за младе људе који желе да покрену или унапреде свој посао или идеју, и желе да уче од најбољих. Реч је о потпуно бесплатном програму у ком одабрани млади људи раде на развоју своје предузетничке идеје и бизнис плана. Дакле, помоћи ћемо им да се одваже и покрену свој бизнис, рекао је Андреј Баланч и додао, циљ овог пројекта је да подстакнемо економски развој кроз оснаживање омладине, мотивисање предузетничког духа, ослобађање потенцијала и иновација, као и развој знања, вештина и форми конкурентног коришћења дигиталних алата и савремених пословних идеја. Дакле да омладина, која има феноменалне идеје и велики потенцијали то и оствари у пуном сјају. Јер наши млади људи то заслужују. Такође, најбољи могу ступити у контакт и са потенцијалним инвеститорима.

Академија предузетништва 3.0

Колико су едукације битне, и охрабрујуће најбоље нам је пренела Милица Обреновић прошлогодишња учесница која данас успешно води свој бизнис- Академија предузетништва ми је отворила видике докле моја бизнис идеја заправо допире и кроз сесије са менторима ми дала ветар у леђа да кренем тим путем. Искуство је заиста непроцењиво. Већину времена проводимо тражећи нешто и сналазећи се, док смо на Академији добили кључне информације, вештине, смернице где да то све тражимо. То ме је охрабрило да не одустанем и да наставим да развијам идеју. Данас имам свој бизнис.


Повезани чланци

13 March 2024

Подршка групације ЕИБ за мала и средња предузећа

Групација ЕИБ, коју чине Европска инвестициона банка и Европски инвестициони ...

Претплатите се на наш билтен

Будите у току са најновијим вестима, догађајима и ресурсима.

Радно време:

Пон. - Нед.: 08:00 - 22:00

Телефон

+381 69 707123

Контакт

[email protected]

Адреса

Топличин венац број 11, 11000 Београд

Мапа сајта

О АкадемиjиРесурсни центарВестиБлогКонтакт

Улогујте се да бисте добили приступ свим ресурсима

© 2024 | ASK | Сва права задржана